fbpx

Podrška korisnicima

Preduvjet vašeg zadovoljstva je naša pravovremena i kvalitetna podrška. Zato svoj posao shvaćamo krajnje ozbiljno!

Svi postojeći i budući korisnici naših usluga s punim pravom očekuju pravovremenu podršku u slučaju bilo kakvih tehničkih problema.

Radi konstantnog nadzora infrastrukture, te 24/7 podrške, svi mrežni i računalni sustavi te kritični servisi se nadziru putem softvera za nadzor mreže.
Tijekom radnog vremena (8,30-16,30h), nadzor vrši naša tehnička služba, dok se van radnog vremena nadzor automatski preusmjerava dežurnim djelatnicima.

/

Za prijavu poteškoće u radu, obratite nam se s punim povjerenjem na email ili telefon:

Upravo je tehnička podrška ono što nas čini drugačijim od ostalih telekoma, jer ćemo sve vaše zahtjeve ili prijave poteškoća saslušati s najvećom pažnjom te odmah prionuti rješavanju istih.

Nikako nećemo dozvoliti da preko govornih automata, beskrajnim prebiranjem tipki pokušavate dobiti stručnu i relevantnu osobu koja bez odgađanja može riješiti Vaš problem.


Pitanja i Odgovori (FAQ)

Saželi smo najučestalija pitanja o našim uslugama na jednom mjestu.
 Što je IP telefonija?
IP telefonija je općeniti naziv za tehnologije koje koriste paketnu mrežu baziranu na IP protokolu za razmjenu glasovnih te drugih oblika informacija koje se tradicionalno prenose putem klasične telefonske mreže uz nadogradnju svih tehnološki naprednih komunikacijskih tehnika. Ovakav način korištenja usluge telefoniranja je u mnogočemu povoljniji od klasičnog telefoniranja jer se glas digitalizira i prenosi putem interneta.]

 Što je s mojim postojećim telefonskim brojevima?
Vaše postojeće brojeve možete prenijeti u našu mrežu samo jednim potpisom a ukoliko nemate fiksni broj, mi Vam ga možemo odmah dodijeliti.
Također, ako Vaše poslovanje tako zahtijeva, od nas možete zakupiti i geografski broj neke druge zemlje (grada) te se tim brojem predstavljati kada zovete klijente iz te zemlje.

 Što mi je potrebno za početak korištenja IP telefonije?
Osnovni preduvjet je postojanje stabilne Internet veze, jer se glas prenosi u obliku paketa putem Internet protokola (IP protocol). Uz Internet vezu potreban je i IP telefon ili Softphone aplikacija koja se instalira na računalo i/ili mobilni uređaj. Nakon toga, potrebno je registrirati se kod odabranog telekom operatera koji će Vam dati pristupne podatke za konfiguraciju uređaja, dodjeliti broj i već možete početi s telefoniranjem!

Dali mogu snimati sve svoje razgovore?
Možete. U tu svrhu potrebno je da putem glasovne poruke na IVR-u unaprijed obavijestite sve svoje klijente da je moguće da će razgovor biti sniman u svrhu unaprijeđenja usluga ili nekih drugih opravdanih razloga kako bi kupci/klijenti mogli odlučiti žele li nastaviti razgovor s vama ili pak, ukoliko im se to ne sviđa, prekinuti razgovor.

 Može li se VoIP koristiti i na mobitelu?
Može. Potrebno je na smartphone instalirati neku od ‘softphone’ aplikacija (postoje besplatne i komercijalne verzije, koje su u pravilu kvalitetnije) te u postavkama upisati podatke s adresom servera, korisničko ime i lozinku, te nakon toga ta aplikacija ‘simulira’ fiksni telefon.
Putem softphone aplikacije (npr. Groundwire) možete slati i primati pozive predstavljajući se sa dodjeljenim brojem kao da zovete sa klasičnog fiksnog telefona.

 Što je to PBX?
PBX (Private Branch Exchange) je telefonska infrastruktura koja se koristi unutar jednog kolektiva, odnosno kompanije ili organizacije. Korisnici takve usluge imaju mogućnost komunikacije jedni s drugima unutar svoje organizacije kao i prema “vanskoj” javnoj govornoj mreži.  Kroz napredak tehnologije a naročito novih načina spajanja na Internet, omogućeno je i korištenje PBX-a u ‘oblaku’ (eng. Cloud) čime su korisnici oslobođeni ulaganja u fizičke telefonske centrale.

 Dali je bitno tko mi je Internet provider ako želim koristiti VoIP?
Ne, da bi Vam mi mogli isporučiti uslugu Internet telefonije, važno je samo da je Internet veza stabilna, odnosno u interesu je korisnika da je Internet veza što kvalitetnija. U suprotnom, ako Internet veza nema dovoljnu propusnost (premala brzina linka), može doći do povremenih ili učestalih prekida u komunikaciji ili pak do “gutanja slogova” prilikom razgovora, što dovodi do nezadovoljstva korisnika usluge.
Kvaliteta VoIP telefonije uvelike ovisi i o kvaliteti terminalne opreme, mahom rutera, na korisničkoj strani pa i tome treba pridati dužnu pažnju.

Koje su ključne razlike između fizičke centrale i centrale u oblaku?Kada je riječ o centrali unutar Vašeg poslovnog prostora, radi se o dodatnoj investiciji u hardware i to ne samo u centralu kao opremu, nego i u server koji mora imati dodatna sučelja za spajanje IP telefona i pripadajuće opreme sa teleoperaterom koji tu uslugu i pruža, dok kod centrale u oblaku je najčešće dovoljno imati IP telefone i stabilan pristup internetu. Svakako sa centralom u oblaku dobijete i dodatnu razinu sigurnosti i funkcionalnosti jer imate stalnu podršku koja nadzire tehnički aspekt usluge, te sve dodatne modifikacije i nadogradnje možete odraditi brzo i povoljno.

Prijava na account