fbpx
25ožu2019

Inozemni telefonski brojevi (DID-ovi)

Ako ste pokrenuli ili ste u procesu pokretanja posla u inozemstvu, jedna od mogućnosti koja bi vam mogla biti od velikog interesa jest i korištenje geografskog broja zemlje u kojoj se posao odvija. To možete ostvariti kroz inozemni telefonski broj.

Vaša fizička lokacija je i dalje u Hrvatskoj, a prilikom pozivanja u inozemstvo predstavljali biste se kao da zovete upravo iz te zemlje. Već u samom startu biste se lakše približili potencijalnom korisniku vaših usluga.

Inozemni telefonski broj možete iznimno lako realizirati ako u ciljanoj zemlji imate neku ispravnu adresu na koju se broj može registrirati. Najvažnije pitanje je usklađenost sa regulativama zemlje, odnosno bitno je posjedovati neku adresu na koju se broj registrira. Nakon početnih usklađivanja sa regulativama, nakon završene registracije broj je spreman za korištenje.

Uz inozemni telefonski broj ste dodali posebnu notu dostupnosti i profesionalizma partnerima u toj zemlji. Time najprije poručujete da je vaš interes za taj posao jak i razvijen, te da ste spremni uložiti i vrijeme i stručnost u realizaciju planova. Tu je još i naravno ekonomska korist za vas jer ćete plaćati povoljnije cijene samih poziva.

Razvojem VoIP tehnologija razvija se i mogućnost za značajno unapređenje telekomunikacija, te mnoge uštede po tom pitanju. S obzirom da za VoIP telefoniju je primaran uvjet dobar i stabilan Internet, možete započeti sa korištenjem bez nekih većih početnih ulaganja. Ako nemate riješenu telefonsku centralu za svoj ured, možete ju osigurati i putem ‘oblaka’ (Cloud PBX) te zakupiti potrebne telefonske brojeve.

Postoji značajan broj kompanija koje su, predstavljajući se putem inozemnog telefonskog broja, ostvarile i ostvaruju značajan rast baze korisnika. Tu dosta dominiraju uslužne djelatnosti kao stomatolozi, turističke agencije i turoperatori, razna predstavništva i slično. U današnje vrijeme su takve usluge povoljne i brzo se implementiraju čak i u postojeće sustave. Ako već imate neku postojeću telefonsku centralu, možete putem SIP Trunka osigurati prisutnost i izvan granica RH. Realno, pristup internetu je najbitniji, a danas ta stavka najčešće nije uopće problem. S internetom se lako povezujemo gdje god bili te je prilično jednostavno biti dostupan svojim partnerima na profesionalan način.

Takav broj je zbog svega toga iznimno fleksibilan, ne ovisite o lokaciji, te je prilično jednostavno održavati poslovnu prisutnost. Onaj koga pozivate neće vidjeti razliku između vas i nekoga tko ga poziva iz susjedne ulice. Glavna pretpostavka korištenja inozemnog telefonskog broja jest ta da će se kupac puno prije odlučiti na interakciju sa firmom koja ima neki oblik predstavništva u njegovoj zemlji.

Svakako je kompaniji isplativije postići međunarodnu prisutnost putem telefonskih brojeva tih zemalja nego da otvara fizičke urede. Kombinacijom sa virtualnim telefonskim centralama, ovakve usluge omogućuju proboj na nova tržišta bez potrebe za velikim početnim ulaganjima. Pomaknite granice svoga poslovanja koristeći blagodati moderne tehnologije te pri tome uštedite već od prve minute poziva.


Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prijava na account