fbpx
18ožu2022

Digitalizacija poslovanja: 7 razloga za prelazak na cloud

Digitalizacija poslovanja je proces koji je obilježio period nakon krize 2008. godine, a dodatno je ubrzan rastom potrebe za remote radom za vrijeme COVID-19. Klasično radno mjesto je u mnogim djelatnostima postalo nepotreban trošak, a remote rad je doveo do veće efikasnosti, smanjenih troškova i više slobodnog vremena za zaposlenike koji više ne moraju putovati na radna mjesta.

Poteškoće su se pojavile na radnim mjestima čije je poslovanje ovisilo o klasičnim telefonskim centralama koje su preusmjeravale pozive unutar tvrtke, gdje klasični IaaS (infrastructure as a Service. odnosno, infrastruktura kao usluga) sustavi nisu bili primjenjivi van objekta u koje su bili ugrađeni. Srećom, razvojem cloud tehnologija i SaaS sustava (Software as a Service, odnosno software kao usluga) sustava omogućilo se spajanje na telefoniju s bilo koje lokacije koja ima pristup internetu.

Prednosti cloud sustava su mnogobrojne, a mi Vam ovdje donosimo 7 najvažnijih!

1. Smanjeni troškovi

Postavljanje i pokretanje data centra unutar tvrtke je iznimno skupo. Uz nabavu ispravne opreme, potrebno je zaposliti i stručne osobe za instalaciju i održavanje. Za telefonske usluge bazirane na cloudu, potreban je samo internet i telefonska oprema, kakvu možete pronaći u našim Start4Biz paketima. Za razliku od klasičnih centrala, ne morate kupiti opremu za usluge koje ćete potencijalno koristiti u budućnosti, već plaćate isključivo usluge koje koristite.

2. Fleksibilnost

Fleksibilnost radnog mjesta omogućava Vašim radnicima da rade bez obzira gdje se nalaze. Javljanje na fiksne pozive pomoću softphone usluge postaje stvarnost te Vaši djelatnici mogu istovremeno putovati na sastanak i obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

3. Skalabilnost

S rastom poslovanja rastu i Vaše potrebe. Zaboravite skupu nadogradnju opreme, već svoje usluge unaprijedite u nekoliko minuta pomoću poziva prema Signum timu. Rado ćemo Vam pomoći i s odabirom kvalitetnih telefonskih aparata.

4. Nema potrebe za backupom

Klasični serveri često gube bitne podatke u slučaju kvara. Sustavi bazirani na cloudu su sigurni od gubitka podataka, a veza je dostupna dok postoji internet pristup. Također, uz Microsoft 365 pakete, svi Vaši važni dokumenti su sigurni u slučaju brisanja na lokalnim računalima.

5. Sigurnost podataka

Digitalizacija poslovanja također pridonosi povećanoj sigurnosti. Gubitak tiskanih dokumenata se može teško nadoknaditi jer se često ne rade kopije, a krađa računala može nepovratno kompromitirati podatke. Pomoću clouda možete dati pristup dokumentima samo određenim osobama, a u slučaju krađe, samo promijenite šifru.

Također, VOIP pozivi su daleko sigurniji te imaju stabilniju vezu, koja ovisi isključivo o Vašemu internetu.

Digitalizacija poslovanja uvelike uvećava sigurnost Vaših poslovnih podataka

6. Široki spektar usluga

Signum usluge pomažu da digitalizacija poslovanja uđe u svaki proces Vaše tvrtke. Široki spektar usluga omogućava da bez obzira koje su Vaše potrebe naš tim prilagodi usluge Vašim potrebama.

7. Bolja suradnja između odjela

Bez obzira radili od kuće ili iz ureda, svi Vaši timovi će biti povezani u svakome trenutku. Uz napredne opcije Cloud PBX-a poput automatiziranog govornog izbornika (IVR-a), usmjeravanja poziva i snimanja razgovora, možete izbjeći kriva prespajanja i pratiti ispravnu komunikaciju prema Vašim klijentima.

Ispravno usmjereni pozivi povećavaju kvalitetu korisničkog iskustva te Vašim zaposlenicima štede vrijeme koje bi inače potrošili na preusmjeravanje klijenata. Samim time raste efikasnost, a s njom dolaze i rezultati.

Digitalizacija poslovanja: jedan korak bliže uspjehu

Bez obzira bavili se prodajom ili vršenjem usluga, kvalitetna digitalna pozadina je ključan faktor uspješnog poslovanja. S vremenom kako Vaša tvrtka raste, rastu i Vaše komunikacijske potrebe koje su ključan faktor u svakome poslovanju. Klasični telekomi često ne prepoznaju Vaše potrebe na ispravan način te Vam nude usluge koje Vam nisu potrebne. S cloud sustavima, usluge mogu rasti zajedno s Vama, a naš tim će Vas rado savjetovati kako možete unaprijediti svoje poslovanje. Izbjegnite nepotrebne troškove i koristite isključivo usluge za kojima imate potrebu.

U slučaju upita vezanih uz Signum usluge možete nam se slobodno obratiti pomoću kontakt forme. Upoznajte prednosti cloud poslovanja već danas!


Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prijava na account