fbpx
10sij2019

Fiksna telefonska linija u poslovnom okruženju

Zašto fiksna telefonska linija čini razliku u ozbiljnom poslovnom okruženju? Jednako kao i adresa, kako fizička tako i e-mail i web adresa, identificira vas uz puno veći profesionalizam. Uz to, daje dodatnu notu vaše postojanosti i poslovne vizije. U današnje vrijeme, kada je mobilna telefonija maksimalno u našim životima, ljudi i dalje vole nazvati fiksni broj i informirati se o usluzi i proizvodu.

Zašto je fiksni broj i dalje poželjan?

  • Poslovni kredibilitet u smislu da na taj način pokazujete svoju dostupnost.
  • Veća razina sigurnosti. Mobilne veze rade na radio frekvencijama za koje postoji mogućnost prisluškivanja, čime bi vaši povjerljivi podaci mogli postati dostupni trećim stranama.
  • Korištenje svih naprednih funkcija telefonske centrale. Primjer bi bili snimanje poziva, preusmjeravanja, interaktivni glasovni izbornici, slanje faxa putem maila..

Dostupnost

Fiksna telefonska linija automatski pokazuje vašim klijentima i suradnicima da ste im dostupni bilo kada, čak i ako vi fizički niste tu. Kroz napredne funkcije telefonske centrale možete lako podesiti kako će se ponašati dolazni poziv. Ako vi niste u mogućnosti odgovoriti u tom trenutku, sustav ga može automatski  preusmjeriti na destinaciju koju sami odredite. Kroz interaktivni glasovni izbornik će se pozivatelju ponuditi neka druga opcija kao što je ostavljanje glasovne poruke koja će se kasnije poslati e-mailom na vašu adresu.

Odvojite privatne komunikacije od poslovnih

Ako ste namijenili određene brojeve isključivo za poslovnu telekomunikaciju, fiksna telefonska linija će omogućiti lakše balansiranje između privatnog i poslovnog. Možete sebi i svojem poslovnom kolektivu omogućiti virtualnu recepciju, odnosno tajničke funkcije prema vlastitom dizajnu. Takav profesionalni pristup će odmah pokazati vašim klijentima snagu vašeg poslovanja.

Upravljajte svojim podacima

Detaljni ispisi poziva sa velikim brojem parametara su iznimno jaki alat koji vam može pomoći u kreiranju daljnjih poslovnih strategija. Takvi podaci se mogu integrirati u razne CRM alate, te na taj način pratiti na koji način se sve prilazilo određenom klijentu ili cijeloj jednoj kategoriji klijenata. Svi oni su potencijalni korisnici usluga ili proizvoda koje nudite. Kroz sustave fiksne telefonije koja koristi Internet protokole, sve ove stvari možete imati na jednom mjestu, a ti podaci će cijelo vrijeme raditi za vas.

Optimizacija poslovnog telefonskog sustava

U današnje vrijeme je iznimno razvijena fiksna telefonija putem Internet protokola (VoIP). Možete lako izbjeći velika početna ulaganja u područje poslovne telefonije na način da vertikalno postavite svoju telefoniju. To možete postići primjerom gdje imate jednu ‘primarnu’ liniju gdje će pozivatelja dočekati snimljena poruka koju ste vi sastavili.Ona će dalje ponuditi pozivatelju razne opcije putem ‘interaktivnog glasovnog izbornika’. Naposljetku ćete preusmjeriti poziv na pravu osobu – Računovodstvo, Prodaja, Reklamacije i slično… Takve stvari se najlakše, najelegantnije te na koncu najjeftinije riješe putem fiksne telefonije i pripadajućih tehnologija.

Potencijal virtualnog ureda

Ako razmišljate o poslovnim prilikama u inozemstvu, možete zakupiti telefonski broj te zemlje. Na taj način se možete predstavljati  kao da pozivate iz te zemlje, a zapravo se nalazite u svojoj matičnoj zemlji. Tim pristupom su u startu manji troškovi a potencijal za poslovni uspjeh značajan jer ćete lakše i brže doći do željenih potencijala.  I taj proces je iznimno jednostavan i brz, vaš novi broj se veže za telefonsku liniju i spreman je za korištenje. Ovdje se zapravo otvara veliki broj naprednih mogućnosti koje nudi fiksna telefonska linija uz Internet protokole, a opet iznimno povoljno za vas kao korisnika.

Na kraju, mobilni broj vs fiksni broj

Mobilna telefonija će se svakako uvijek koristiti, radilo se to o vašem privatnom ili poslovnom broju, mobilnost je sveprisutna. Međutim, posjedovanje fiksnog broja je nešto što će se odmah povezati sa vašom tvrtkom. To je isti način kao što ju veže fizička adresa, web adresa i slično. Kada vas netko zove na fiksni telefonski broj, ta osoba odmah zna da će poziv biti odgovoren u profesionalnoj maniri, a vi nećete biti isključivo ‘osoba koja drži telefon’. Prikazati ćete se kao predstavnik cjelokupne firme i poslovanja. Fiksna linija odaje dojam ureda, organizacije, jasno definirane djelatnosti. Na kraju, ako već i koristite mobilnu telefoniju, čak i putem nje možete koristite sve navedene prednosti. Danas na vaš smartphone možete instalirati aplikaciju koja ‘simulira’ fiksni telefon, sve što trebate je – Internet.


Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prijava na account